Разликата между Радев и Цачева расте, вече е 3% 07.11 | 01:26

Каракачанов продължава да увеличава резултата си без шанс за второто място

От iNews.bg

Разликата между първия и втория на днешните президентски избори у нас се увеличава. Докато при обявяването на първите предварителни резултати в 20:00 ч. Румен Радев водеше на Цецка Цачева с около 1%, сега вече разликата между двамата е около 3 на сто. Според данните на "Галъп интернешънъл" за Кандидата, подкрепен от БСП, днес бюлетина са пуснали 24.9% от избирателите. В същото време кандидатът на ГЕРБ е бил подкрепен от 22 на сто от гласувалите. По данни на "Алфа Рисърч" Радев получава 25% от гласовете, а Цачева – 22.1 на сто.

Според същата агенция третият Красимир Каракачанов печели 14.9% от вота. Веселин Марешки получава 10.9% от гласовете. Пети е Пламен Орешарски със 7.1%, шести – е Трайчо Трайов с 6%, седми – Ивайло Калфин с 3.4%, а осма – Татяна Дончева с 1.8 на сто подкрепа. Квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетината са задраскали 6% от гласувалите днес.

По данни на "Галъп интернешънъл" Каракачанов също е трети, но с 15.4% подкрепа. За Марешки са гласували 11.7 на сто. За Трайков – 6.1%, а за Орешарски – 6 на сто. Тук има и промяна в подреждането, тъй като според другата агенция кандидатът на Реформаторския блок е пред този, подкрепен от ДПС. Ивайло Калфин се нарежда отново седми с 3.2% подкрепа, а след него е Дончева с 1.8%. За никого от кандидатите са гласували пък 5.8 на сто от избирателите.

Водещи

Най-четени