Разпитаха Огнян Донев в Националното следствие 12.06 | 10:15

За момента няма информация дали е повдигнато някакво обвинение и дали има наложени някакви мерки

От Кремена Бедерева

Срещата на Огнян Донев в Националното следствие приключи, предаде Агенция "Фокус”. Донев не направи коментари пред журналисти след срещата в Националната следствена служба (НСлС).

Към момента не е известно дали има повдигнато обвинение на Донев, който е съсобственик на медийна група "България". Донев беше в НСлС около 30-40 минути, той бе придружаван от двама адвокати.

Другият съсобственик на медийната група Любомир Павлов не е идвал в НСлС. За момента няма информация и от прокуратурата дали е повдигнато някакво обвинение и дали има наложени някакви мерки.

iNews припомня, че съсобствениците на медийна група "България” Любомир Павлов и Огнян Донев бяха призовани в НСлС във връзка с разследването срещу тях. То е приключило преди седмица с мнение на наблюдаващия прокурор да им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.

Двамата са получили призовки да се явят в Националното следствие. До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург.

Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд” и "24 часа” Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Междувременно от ДСБ поискаха премиерът Бойко Борисов да вземе отношение по изнесените в медиите записи от разговори на собственика на "Медийна група България" Любомир Павлов. 

"Тъмносините" поискаха още главният прокурор и инспекторатът към Министерството на правосъдието да започнат незабавна проверка защо се бави наказателното производство срещу Павлов и Огнян Донев.

Тези искания направи заместник-председателят на партията Радан Кънев.

Водещи

Най-четени