Разследвали Денис Ершов за злоупотреби в "Петрол" 14.08 | 11:51

Бизнесменът бе заловен на летище Сарафово на 13 август

От Елена Кирилова

Причината за ареста на бизнесмена Денис Ершов е разследване за злоупотреби в "Петрол”, съобщава БТА. Информацията е подадена от адвоката му Анна Попова, според която до момента няма повдигнати обвинения срещу петролния бос.

Ершов беше задържан вчера (13 август) на летището в Бургас. Той се е връщал от чужбина, след като предишния ден е напуснал безпроблемно страната. Според първоначалната информация той е кацнал на летище Сарафово със самолет на руските авиолинии.

По думите на Попова първата призовка към Ершов е изпратена още през май. От април бизнесменът се намирал в болница "Токуда”, където се е лекувал. През следващите месеци той е получил още пет или шест призовки, а адвокатът редовно е информирал прокуратурата къде се намира клиентът му.

Влошеното здраве на Ершов е потвърдено и от експертите, които са го посетили в болница веднага след като му е била извършена операция.

На 28 юни Ершов е бил призован от съдебна охрана в Гранд Хотел Поморие, където е бил на рехабилитация след операцията. На следващия ден той е обявен за национално издирване и му е издадена забрана да напуска страната, като ограничението е било отменено преди няколко дни.

Бизнесменът вече се намира в сградата на столичното следствие, където беше доведен днес. На влизане той заяви на руски език, че не знае за какво го издирват разследващите. 

Ершов беше докаран с джип и беше придружен от двама служители на съдебна охрана.  Петролният бос пристигна с куфар, а в колата, с която беше доведен, имаше и един сак, който е негово притежание. 

 

 

Водещи

Най-четени