Разследват TV+ за двойно счетоводство 09.01 | 19:44

Освен заплатите си, служителите на телевизията получавали и пари на ръка, за които не плащали данъци

От Гергана Златкова

Проверката в офиса на телевизия TV+ в София е по сигнал за двойно счетоводство.

През месец декември е подаден сигнал в СДВР в сектор "Икономическа полиция” за извършващо се данъчно престъпление в дружеството, а след извършената проверка материалите са докладвани на прокурор.

"На 3 януари тази година Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство с неизвестен извършител за данъчно престъпление", съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова, цитирана от агенция "Фокус”.

Тя допълни, че при проверката е било установено, че служителите на дружеството са подписали трудови договори с фиксирано в тях възнаграждение и съответния размер от заплатата си са получавали по дебитните си карти, но допълнително тези лица са получавали и парични средства на ръка. След което са се подписвали  във ведомости за това и за тези парични средства не са заплащани данъци.

 "Затова сме приели, че са извършвани действия, целящи укриването или осуетяването на плащането на данъчни задължения в големи размери. Размерът им ще бъде установен в разследване.

Извършен е разпит на свидетел пред съдия. След това действие поискахме от Софийски градски съд да даде разрешение за претърсване и изземване в офиса на дружеството.

След като получихме такова разрешение, предприехме и действия по претърсване и изземване.", допълни прокурор Арнаудова. 

Водещи

Най-четени