Регионалният исторически музей в Кърджали остава на държавата 16.06 | 17:15

Окръжният съд в Кърджали е отхвърлил предявения иск от Мюсюлманско изповедание

От iNews.bg

Окръжният съд в Кърджали е отхвърлил като неоснователен предявения иск от Мюсюлманско изповедание гр. София за собственост на земята и сградата на Регионалния исторически музей в Кърджали, съобщават от областната администрация.

Делото е решено в полза на държавата, представлявана от областния управител на Кърджали. Мотивите и решението на съдията по делото са изложени на 32 страници.

От администрацията допълват, че според решението, съдът осъжда Мюсюлманско изповедание гр. София да заплати на държавата разноски в размер на 91 062 лв. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив в двуседмичен срок от връчването на страните.

Делото бе образувано в Окръжен съд Кърджали януари 2013 г. По него бяха изслушани свидетелски показания на 4 лица. Назначени бяха експертизи, последната от които комплексна съдебно-техническа и архитектурна. Предоставен бе доказателствен материал и от двете страни, представлявани от адв. Красимир Руев, от страна на ищеца и главен юрисконсулт Васил Радев, представляващ държавата.

Най-четени