Ремонтите по АМ "Хемус" приключват съвсем скоро 30.10 | 14:47

От Кремена Бедерева

До края на ноември ремонтите по автомагистрала "Хемус" във Варненско ще приключат и тя ще бъде отворена за движение, съобщи днес областният управител на Варна Коста Базитов след заседание на кризисния щаб, посветено на зимната подготовка на общините в региона.

Той подчерта, че прекратяването на практиката с обходни маршрути ще облекчи движението на автомобили, както и почистването на пътя при евентуални снеговалежи. Областното пътно управление разполага със запаси от сол и пясък и може да реагира при криза, допълни Базитов, цитиран от БТА.

По думите му в наличност са и 140 машини, които могат да бъдат ангажирани с почистването на пътищата. Общините в региона декларират готовност за зимата, допълни Базитов. Според него вече са готови списъците с болните на хемодиализа и родилките, които в случай на нужда ще бъдат превозвани до Варна.

Центърът за спешна медицинска помощ също е готов да работи при зимни условия, каза още Базитов. По думите му от "Енерго-ПРО" също са декларирали, че разполагат с необходимите екипи. По данни на фирмата през зимата ще се разчита на 200 монтьора. Обособените аварийни екипи са 90, а още 11 ще дават домашни дежурства.

Водещи

Най-четени