Ремонтът на надлеза във Видин продължава „в близките месеци“ 14.03 | 12:26

Тече процедура за избор на нова фирма

От Нели Минчева

"Очакваме в близките месеци да бъдат възобновени ремонтните дейности по надлеза на булевард "Панония” във Видин”, съобщи на пресконференция кметът на Община Видин Румен Видов.

По думите му, цитирани в съобщение на общината, регионалното министерство (възложител на проекта) е обявило на 28 февруари нова обществена поръчка за избор на фирма, която да продължи започнатите дейности през 2009 година.

Планираната дата за начало на процедурата за възлагане и срок на изпълнение на поръчката е 15 април. Стойността на поръчката за "Основен ремонт на надлез на бул. "Панония”, гр. Видин – І-ви етап и ІІ-ри етап” е 1,7 млн. лева.

"Другият актуален въпрос пред общината през последните години е необходимостта от пълната рехабилитация и на булевард "Панония”, казва още Видов. "Знаете, има възложен и изпълнен технически проект за ремонт на булеварда. 4,5 милиона лева ще струва пълното му рехабилитиране”, посочва той.

Проектът предвижда създаване на четири кръгови движения, пълно преасфалтиране на пътните платна, изграждане на вдоотоци, подмяна на уличното осветление, оформяне на зелените пространства между платната, тротоари и други дейности.

В момента общината преговаря с "няколко министерства" за отпускане на необходимите средства, за да започне ремонтът през тази година.

Водещи

Най-четени