Реформаторите напът да откажат ГЕРБ от втори тур на преговорите 17.10 | 17:36

Репуц нападна Кънев заради коментарите му за лагера на Борисов и ББЦ

От iNews.bg

Малко след като ГЕРБ обявиха, че са готови макар и с условия за втори тур преговори с Реформаторския блок, дясната формация е напът да разубеди в ползата от това лагера на Бойко Борисов. 

Лидерът на Християндемократическата партия Ирина Репуц, след като се оплака, че партията е изключена от разговорите за съставяне на правителство, тя нападна персонално председателя на ДСБ Радан Кънев. 

В профила си във Facebook тя обвини тъмносиния шеф, че изнудвал формациите в блока и го разцепвал.

"Когато питаш всички ли са представени и има ли единство, значи изнудваш и разцепваш, така ли?!", пита Ирина Репуц от стената си в социалната мрежа.

Християндемократката твърди, че Кънев очаквал честни партньорски отношения, а самият той постъпвал нелоялно. 

"Какво ви става бе, колеги?! "Плоска и евтина игра" - Радане, мислиш ли, че тези думи са обнадеждаващо начало за продължаване на преговори? После какво ще кажем - ГЕРБ са виновни - все за нещо, ще измислим, трябва само да изглежда важно! Сетих се - не искат да се откажат от резултата си от изборите в наша полза - не ги е срам - такава безочливост!", пише Репуц. 

Тя остро критикува действията на блока, като ги определя като несериозни. 

В последните два дни Кънев е доста активен в социалната мрежа и доста агресивен към евентуалните бъдещи партньори от ГЕРБ. Днес той обвини хората на Борисов, че са "готови на фактическо съжителство" с "България без цензура". 

"Съжалявам, Радане, ти явно си решил да вървиш сам в неясна посока и всички ние около теб сме на практика изнудени да си мълчим в името на "единството на блока". Всяко несъгласие се наказва с отлюспване и изолация. Това е много неприятно deja vue от времена, които казваме, че за нищо на света не искаме да върнем. Нямам отговор на поканата си за среща на лидерите на блока, явно трябва да чакам решението на "другарския съд", казва Репуц.