Реформаторите постигнали резултат "хикс" на чужд терен на вота 26.05 | 01:57

Десните си върнали изгубените резултати

От iNews.bg

Реформаторският блок постигнал резултат "хикс" на чужд терен с вкаран гол. Така Радан Кънев коментира постигнатото от десните на евровота. Той заяви, че резултатите, постигнати от Реформаторския блок, не отговарят на политическите амбиции на партиите, влизащи в него. 

Кънев каза, че вотът е тотален погром за БСП. Според него резултатите на тези избори са достатъчно   основание за искане на оставка на правителството. 

Лидерът на ДСБ коментира, че постигнатото от десните е един много сериозен резултат, една много сериозна база за по-нататъшна консолидация и следващи много по-сериозни политически успехи на Реформаторския блок.

Кънев коментира, че обединението вдясно е върнало изгубените избиратели от предишните избори, когато партиите от блока са се явили сами. Тогава десните избиратели дори дали гласа си за БСП в София. Сега обаче Реформаторите върнали вота си, като в столицата левицата имало 18%. 

От своя страна кандидатът за ЕП Меглена Кунева заяви, че представянето на вота е можело да е по-добро. 

"Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим", каза шефът на България на гражданите. 

"Европейският парламент ще има в лицето на Реформаторския блок хора, които разбират цялата дълбочина на необходимостта от едно рамо, от един тласък от европейските институции към България, за да можем да направим по-бързо своите крачки напред", добави тя. Кунева каза, че ще работи за Европа на гражданите. 

Вместо имената на представителите на Реформаторския блок, на табелките пред тях пишеше: "#ОСТАВКА”. 

Водещи

Най-четени