Решават дали да върнат изоставеното бебе на майка му 31.07 | 09:27

Жената живее в крайна бедност, иска си детето обратно и моли за помощ

От iNews.bg

Социалните служби ще решават дали да върнат на майката изоставено от нея вчера бебе на детска площадка в столичния кв. "Младост 1". Детето е на 4 месеца и е в добро здравословно състояние и е настанено в болница, но все още не е сигурно дали няма да бъде отнето от майка му.

След като от полицията обявиха, че издирват родителите на детето, самата тя го потърси. Пред органите на реда майката обяснила, че няма пари да се грижи за момченцето си и затова го е оставила.

Бебето бе открито от случайно минаваща жена в близост до бл. 20 в столичния кв. "Младост 1" Тя подала сигнал на телефон 112 в 14,25 ч. в неделя, като съобщила, че e чула продължителен силен плач и намерила дете в бебешко столче, с шише вода и пакет с детски храни и дрешки.

Изпратените на място полицейски патрул и екип на Спешна помощ установили, че детето е в добро общо състояние и то било настанено в неонатологията на СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев".

По-късно от МВР съобщиха, че майката сама им е позвънила и е обяснила, че се намира в село Габра в близост до София. Жената е докарана с патрул в столичното 7-о РПУ за разпит. Тя обяснила, че няма пари да се грижи за детето и затова го е оставила "като кученце, за да го приберат добри хора” и да живее по-добър живот.

Жената няма работала и сама гледала бебето си. Поставили й тежка диагноза и това допълнително я смачкало психически.

"Съжалявам, че го направих. Просто нямах друг избор. Сега си го искам обратно. Бях в шок”, каза майката. Тя призова за финансова помощ и съдействие за работа.

Водещи

Най-четени