Решават датата на изборите, консултациите при президента започват в 15:00 чaса 24.07 | 13:29

Очаква се след разговорите държавният глава да направи изявление

От Филипа Тодева

Президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарните групи в 42-рото народно събрание. Това обявиха от прессекретариата на държавния глава, след като парламентът гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Консултациите с парламентарните групи ще започнат в 15:00 часа, като се очаква след приключването на разговорите държавният глава да направи изявление относно избраната дата за провеждането на предсрочните парламентарни избори. По-рано в парламента 180 народни представители гласуваха "за" оставката на кабинета, "против" - 8, а 8 се въздържаха.

Тя бе депозирана късно вчера вечерта - точно в 17:59 ч. в деловодството на парламента, като премиерът Пламен Орешарски я изпрати по куриер до председателя на НС Михаил Миков.

89-ото правителство на България бе избрано на 29 май 2013 година с мандат на втората по големина парламентарна група Коалиция за България. БСП получи мандата, след като лидерът на първата политическа сила – ГЕРБ, Бойко Борисов върна мандата поради отказа на другите три партии в парламента да подкрепят неговото правителство. Правителството пое финансистът Пламен Орешарски, който сформира програмен кабинет от представители на БСП, ДПС и независими експерти.

Водещи

Най-четени