Роман Василев сяда в стола на Кокинов 30.04 | 16:51

Той ще заеме поста на градски прокурор, докато ВСС избере изпълняващия длъжността

От Ивелина Георгиева

Заместник-градският прокурор Роман Василев ще заеме мястото на подалия оставка градски прокурор на София Николай Кокинов, съобщи в-к "24 часа".

Василев ще заеме временно поста на Кокинов, тъй като Висшия съдебен съвет ще определи, кой да бъде изпълняващ длъжността градски прокурор на София до избора на нов кандидат за поста.

Преди да бъде освободен от ВСС, Николай Кокинов излезе в 30-дневен отпуск и е определил в молбата си кой да го замества през това време.

Николай Кокинов подаде оставка като градски прокурор в края на миналата седмица, заради СРС скандала, в който участваха и експремиера Бойко Борисов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Освен цинизмите в разговора между тримата публичността разбра от СРС-та, че Кокинов е уведомил Борисов за резултати от прокурорски проверки, преди те да са обявени от прокуратурата.

ВСС гласува вчера оставката на Николай Кокинов и го освободи от поста на градски прокурор.

Кокинов поиска да бъде освободен и като магистрат, но членовете на съвета отложиха това решение, докато изтече дисциплинарното наказание, което тече срещу него, заради нарушения на случайния принцип на разпределение на делата.

Водещи

Най-четени