Румен Овчаров удря рамо на Мая Манолова в лидерската битка 23.07 | 18:47

„Мая Манолова е лицето на промяната в БСП“, смята той

От Филипа Тодева

Кабинетът падна и предстои битка за властта в държавата. Междувременно друга важна битка започна в левия спектър на политическото пространство. Лидерът на БСП Сергей Станишев вече подкрепи министърът в оставка Драгомир Стойнев за свой наследник на председателския пост.

Румен Овчаров, който ръководеше столичните социалисти и бе министър на енергетиката в кабинета на Тройната коалиция, обаче застана на страната на друг кандидат. На дискусия за бъдещето на БСП, той подкрепи Мая Манолова. "Всеки трябва да избере, кое е лицето на промяната в БСП. Мисля, че Мая Манолова е едно такова лице и никой няма да сгреши, ако застане зад нея", каза той.

По думите му на Овчаров, залогът този път не само кой ще бъде лидер на партията, а дали ще покаже истинска, несъмнена промяна. "Другото ще бъде преходна измама и ние пак след 5 октомври ще се съберем и ще кажем: "Ама какво стана?”. Защо сме 45 или 50 оставки? Какво ще правим сега – ще върнем Бойко Борисов на власт нещо, което някога си обещавахме, че няма да допуснем”, каза още Овчаров.

Водещи

Най-четени