Румен Петков: Публичното оповестяване на заплахите срещу политици е непремерена стъпка 23.02 | 13:55

„През целия преход е имало заплахи срещу политици, но никога не им се е давала такава публичност“

От iNews.bg

Заплахи е имало срещу много български политици през последните 25 години, но никога не им се е давала такава публичност. Това заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков пред БНР във връзка със заплахите срещу премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Убеден съм, че службите ще вземат всички необходими мерки”, заяви Петков, но посочи, че не се прави така и определи публичното оповестяване на заплахите като непремерена стъпка.

"Като се замисли човек как държавата ни изглежда в очите на българските граждани, няма как да не изпита сериозно притеснение, меко казано.

Петков коментира и прекратените от премиера обществени поръчки.

"В рамките на последния десетдневен период има демонстрация на готовност от министър-председателя да погази законови процедури”, заяви зам.-председателят на АБВ.

"Премиерът се удари в гърдите, че ги прекратява, като същото негово правителство ги е провело преди това и то обяснено с един зоологически ентусиазъм колко са чисти, колко са почтени, необходими, колко изрядно са спазени процедурите. Нещо, което никой не оспорва и до ден днешен”, заяви Петков.

 

Според него по този начин се казва на българския бизнес и на чуждестранните инвеститори, че няма проведена законова процедура, която да не може да бъде отменена на базата на слухове.

Водещи

Най-четени