Румен Петков обвини Цветанов за разстрела на Баретата 21.02 | 12:50

Не ни приемат в Шенген заради некадърната охрана на границите, смята той

От Диана Цветкова

"Вие ще останете в историята като човека, който предложи Златомир Иванов да бъде разстрелян пред съдебната палата, за да не се стигне до разпита му." С тези думи депутатът от "Коалиция за България" Румен Петков се обърна към вътрешния министър Цветан Цветанов от парламентарната трибуна.

Петков отвърна на обвиненията на МВР шефа, който малко по-рано заяви, че правителството на Тройната Коалиция и тези преди нея са виновни за несгодите на страната.

"Вие ще останете в историята – и вие лично като министър, като човека, който покровителстваше контрабандата", допълни Петков, според когото контрабандата на цигари е достигнала невиждани размери.

Относно другата важна тема пред страната ни – присъединяването към Шенгенското пространство, бившият вътрешен министър заяви, че вината да не сме приети е изцяло на сегашните управляващи.

"България не беше допусната в Шенгенското пространство, точно заради некадърната политика по охрана на външните граници, независимо от целия ресурс, който преди това осигури Кабинетът "Станишев", категоричен бе Петков.

Той нападна Цветанов и за скандала с шестте му апартамента, като заяви, че не знае друг човек в българската история, който да е забогатял така бързо и директно го обвини, че е свързан с организираната престъпност.

Водещи

Най-четени