Румен Петков съди Патрашкова за 50 бона 24.01 | 17:09

Твърди, че е сипала клевети и лъжи във вестника си

От Ивелина Георгиева

Румен Петков заведе в Софийския районен съд дело за клевета срещу главния редактор на вестник "Галерия" Кристина Патрашкова.

Делото е за клевета по повод на тиражираните от журналистката твърдения, че разполага със запис на разговор между Румен Петков, Бойко Борисов и Георги Първанов.

Румен Петков обясни, че в тъжбата по делото са изредени "лъжите на вестник Галерия и клеветническия характер" на някои от твърденията там.

Искът, който е предявил Петков, е на стойност 50 хил. лева и ако ги получи, възнамерява да ги дари за благотворителност.

Социалистът обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и БСП като еветуалните заинтересовани от тиражирането на подобни публикации.

Според него Борисов има интерес, защото по този начин ще внуши, че се тресе БСП, а ръководството на социалистите е посочило с пръст определен кръг от хора, които да заклейми на базата на лъжи и клевети.

Преди около две седмици гръмна поредният скандал за записи от СРС-та. Главният редактор на вестник "Галерия" Кристина Патрашкова заяви в национален ефир, че разполага със запис на разговор между Бойко Борисов, Румен Петков и Георги Първанов. Срещата между тримата била проведена в дома на Бойко Борисов в Банкя.

Вследствие на твърденията на журналистката тримата мъже бяха привикани в ДАНС да дават обяснения.

Сигналът на Патрашкова бе проверен от прокуратурата, която установи, че няма наличие на подобен разговор.

Най-четени