С градския през нощта: 1000 се качили на нощните автобуси 10.04 | 14:03

Билетчето - 2 лева, но пък се возим на всичките 4 линии

От iNews.bg

Над 1000 души са използвали нощния градски транспорт в София за първите три вечери от пускането му, съобщиха от Столичната община,


Рейсовете тръгнаха в нощта на Великден от площад "Александър Батенберг", пише "Монитор". За първите две нощи по новите линии са се движили над 750 човека. Превозът струва 2 лв за всички линии.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
В София: Нощните автобуси потеглиха
За да се гарантира сигурността на пътниците във всеки автобус има монтирани камери. Шофьорите пък са отделени от пътниците и разполагат с паник бутон.

4-те линии нощен транспорт са пилотен проект на Столичната община, който се предвижда да работи до края на годината. Разчетите показват, че за периода април – декември услугата ще струва около 900 000 лв.

Над 50 автобуса се движат по нощните линии, като спирките са обозначени с буква N и съответния цвят на линията, по която се движат.

Първата линия N1 се движи от "Люлин" до "Младост". Втората нощна линия N2 се движи по трасето "Обеля" до "Студентски град", а третата - N3 от "Овча купел" до "Левски". Последната нощна линия е с начална точка "Дружба" и крайна "Гоце Делчев".

Автобусите от нощния транспорт не спират на всяка спирка, както тези от дневния. Това ще се случи само ако шофьорът види, че има човек, който чака на спирката, или някой от пътниците натисне бутона "Спри на спирка" в самия автобус.

Водещи

Най-четени