С над 8,5 млн. лв. обновиха 25 улици в Гоце Делчев 11.07 | 18:01

Обновен е и градския парк на града

От Андриян Георгиев

Резултатите от осъществяването на мащабния проект "Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в град Гоце Делчев -  рехабилитация на 25 улици и зелени площи", бяха представени в обновения градски парк на Гоце Делчев, съобщиха от местната община.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Стойността на проекта е 8 544 759 лв. 

В резултат на изпълнението на проекта са рехабилитирани и обновени изцяло 25 улици в гр. Гоце Делчев. Реконструиран и обновен е и градският парк. Благоустроено е междублоковото пространство и е реконструирана улица "Бяло море".

Подобрени са условията за безопасно движение на моторни превозни средства и пешеходци по рехабилитираните улици. Създадени са по-добри условия за отдих и игра за децата, достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, както и устойчива и екологична градска среда.

По време на информационния ден за запознаване на жителите на  гр. Гоце Делчев с направеното всеки имаше възможност да сподели  своето мнение, да даде препоръки и идеи чрез попълването на специална анкета, информираха още от общинската управа. Резултатите предстои да бъдат обобщени. 

Градският парк, където стана представянето, е единствената голяма зелена площ в Гоце Делчев. Той е разположен върху 75 декара. Зелените площи са приблизително 48 500 кв. метра, в парка растат и видове, които са ендемити за този район. Новите широколистни храсти, засадени тук, са 6 255, а новите иглолистни  храсти - 876. Към това зелено богатство на града са прибавени още 84 иглолистни и 202 широколистни дървета.

Водещи

Най-четени