Санирането в Силистра продължава по план 09.03 | 15:03

До септември се очаква всички ремонти да бъдат завършени

От Ивайло Ангелов

Община Силистра продължава работата по санирането на панелките. Сключените вече 15 договора за целево финансиране в изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради засега върви по план. Договорените средства с Българска банка за развитие за всичките 15 блока от страна на Община Силистра възлизат на 13 494 629,71 лева с включен ДДС. Средната стойност на квадратен метър е 164,75 лева с ДДС и включва изпълнение на всички дейности: изготвяне на енергийни обследвания, технически обследвания, доклади за оценка за съответствие, технически проекти, строителен надзор и строително-ремонтни дейности на обектите.

До момента са изпълнени и разплатени следните дейности: обследвания за енергийна ефективност, технически обследвания и технически паспорти на всички сгради на стойност 172 511,99 лева; комплексни доклади за оценка на съответствието на стойност 59 259,51 лева с ДДС.

Техническите проекти на сградите са изготвени и съгласувани с компетентните институции. Към момента има издадени 7 броя разрешения за строеж, а останалите ще бъдат издадени до дни. Открити са две строителни площадки. Сроковете за работа на строителните фирми са 120 дни. Очакванията са до септември т.г. всички сгради да бъдат завършени и въведени в експлоатация.

Водещи

Най-четени