Сашо Дончев: Главният прокурор ме повика, за да ме сплаши (ВИДЕО) 19.04 | 19:00

Цацаров потърсим сметка на бизнесмена за отношенията му с Христо Иванов

От iNews.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров поискал обяснение от издателя на в. "Сега" и собственик на "Овергаз" Сашо Дончев за близките му отношения с партията на Христо Иванов "Да, България". Твърденията отправя самият Дончев по време на работен обяд с Дамския бизнес форум, състоял се на 30 март 2017 г., а запис от срещата беше качен в платформата YouTube.

"Аз бях поканен на среща с главния прокурор, за да ми каже, че моето поведение започва да става неприемливо и нетърпимо за него. Какво е това, че аз подкрепям "Да, България", какво е това, че моята телевизия БиАйТи, в която моят приятел Сашо Диков го е превърнал в централен образ, и, разбира се, вестник "Сега" и Комарницки, и аз го гледам и питам: "Вие какво искате да ми кажете?". "Казвам ви, че даже господин Филчев ми каза, че съм много мек в реакциите", разказва Дончев.

"Този същият г-н Филчев прати барети и какво се случи, какво последва. Нямам нищо общо с "Да, България", освен че познавам Христо Иванов. Нямам нищо общо с БиАйТи, освен че със Сашо Диков сме карали ски и сме ходили по гаджета. И този нахалник какво ми каза - ама аз не смятам, че нямате право да го правите... И аз викам, вие какво си въобразявате, аз не ви се обяснявам, аз ви информирам. След като тази институция си позволява да ме заплашва, вие представяте ли си в какво общество живеем?!", пита риторично Дончев.

В края на качения откъс той уточнява: "Да оставим детайлите, бях поканен на среща по негова молба в чужд офис".

Дончев разказва за срещата си с главния прокурор Цацаров, докато коментира темата за състоянието на медиите и регулациите в страната.

"Мисля, че едно общество, което има принципи, и законовата уредба и институциите в това общество защитават тези принципи, даже на ум не им идва да хулят някой от екрана на телевизора или да пишат за него глупости във вестника. През ум не им минава. Погледнете, примерно, във Великобритания няма по-тежки регулации за медиите, но там това не се случва. Случва се поради същата тази култура, поради същия манталитет и поради абсолютната убеденост в безнаказаност", казва още Дончев.

От партията на Христо Иванов обявиха, че по този повод ще дадат извънредна пресконференция в четвъртък.

Видеото е качено на 13 април.

Водещи

Най-четени