Светлозар Лазаров бил готов да си подаде оставката заради Лясковец 08.04 | 19:06

Спрял го вътрешният министър

От Мая Александрова

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров бил готов да си поаде оставката след акцията в Лясковец. Спрял го обаче вътрешният министър Цветлин Йовчев.

"На следващия ден след трагедията казах на министъра на вътрешните работи, че съм готов да си подам оставката", заяви в ефира на БНТ самият Лазаров.

По думите му Йовчев коментирал пред него, че обществото се е нагледало на оставки.

"Каза: "Нека приключи проверката и тогава ще коментираме"", разказа Лазаров.

Той заяви, че не може да коментира оповестения доклад по случая, тъй като не е участвал в изготвянето му. Главният секретар на МВР отново подчерта, че е изпълнил всички законови изисквания за провеждането на операцията в Лясковец.

Светлозар Лазаров обяви, че е коментирал случая и с американски колеги, които са му казали, че задържането на човек с психически проблеми е по-опасно от ареста на терорист.

По думите му след случая различни експерти и бивши ръководители в МВР са създали в медиите такава атмосфера, че "да се замерваме с костите на колегите".

По-рано самият Йовчев коментира, че главният секретар на МВР си е свършил добре работата и засега не вижда причина за оставка.

На 14 март психично нестабилният Петко Савов се барикадира в дома си, след което стреля с незаконно притежаваното от него оръжие. При акцията по изземането на оръжието на Савов беше убит спецполицаят Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

Водещи

Най-четени