Свилен Костов е четвъртият зам.-министър на земеделието 31.05 | 11:04

Бившият зам.-шеф на Фонд "Земеделие" поема рибарската програма и поземлената реформа

От iNews.bg

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева вече има и четвърти заместник, който ще отговаря за оперативна програма "Рибарство и аквакултури" и за поземлената реформа. Със заповед на премиера Бойко Борисов за зам.-министър на земеделието е назначен Свилен Костов, съобщи отправителствената информационна служба.

Свилен Костов е бакалавър по горско стопанство и магистър по стопанисване на горите от Лесотехническия университет в София. Започва кариерата си в Държавен фонд "Земеделие", където заема различни позиции – от експерт до началник на отдел "Директни плащания на площ".

В периода 2011-2013 г. е бил зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Към момента е съветник на министъра на земеделието и храните.

 

Другите трима за.-министри на земеделието са: Васил Грудев - с ресор Европейски политики и програмата за развитие на селските райони; Цветан Димитров - с ресор Здравно развитие, растениевъдство и безопасност на храните; и Георги Костов - с ресор Гори и държавни горски предприятия.  

Водещи

Най-четени