Своге всеки ден на протест до обезопасяването на пътя 28.08 | 16:13

В общината притеснени, хората ще се събират на завоя-убиец

От iNews.bg

От утре жителите на Своге започват ежедневни протести. Искането им е всеки от опасните участъци от пътя през Искърското дефиле в района да бъде обезопасен. Демонстрациите ще продължат до удовлетворяването на исканията им.

Заместник-кметът на града Георги Петков заяви в интервю за БНР, че общината се притеснява от протеста, тъй като е замислено да се провежда на завоя на пътя за Своге, където се случи трагичният инцидент с падналия от шосето автобус миналата събота вечерта.

" Притесняваме се, че в пиков час – в 17 часа хората се прибират от работа. Мястото на протеста е на въпросния завой. Притесняваме се по отношение на сигурността, но имахме оперативка със служители на Районното управление в Своге и мисля, че ще успеем да осигурим безопасността", каза Петков.

Многократно община Своге е информирала за нередностите по пътищата в района. 

"Протестът ще е мирен. Хората искат държавата да ги види и да разбере, че се притесняват за живота си, за живота на близките си. Очакват някакви реални стъпки. Критичните участъци около Своге са много. Очаква се да бъдат обезопасени тези участъци."

Алекси Андреев, който е един от организаторите на протеста, обясни, че се очаква над 50 души да се включат в него: "Няма да се предадем докато някой общината не каже, че пътят ще бъде оправен. Протестът утре ще бъде от 17:00 ч. - часът, в който се е случил инцидента. Подали сме уведомление, че от 30 август до 6 септември ще протстираме от 18:30 ч. Исканията ни са да се оправи пътят, защото са дадени страшно много пари, а над 10-20 катастрофи са станали на това място."

Водещи

Най-четени