Седем души са пострадали при катастрофата между автобус и трамвай в София 10.11 | 13:12

Изяснява се причината за инцидента

От Цанка Донкова

Седем души са ранени при катастрофата между трамвай и автобус в столицата. Двете превозни средства се сблъскаха на едно от възловите кръстовища - на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги Георгиев". При удара трамваят се наклонил.

Една жена, която беше приета в "Пирогов", е с контузия на таза, друга – с контузия на глезена, а трета е подложена на по-подробни изследвания за установяване на състоянието ѝ, съобщават от лечебното заведение.

Други четирима, пострадали в същата катастрофа и приети във Военномедицинска академия, са контактни и също са подложени на изследвания, допълва агенция "Фокус".

Движението през кръстовището на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги Георгиев" в столицата беше спряно за няколко часа след удар на трамвай №10 в автобус №72. Кръстовището вече е освободено от катастрофиралите превозни средства и движението е възстановено. Шофьорът на автобуса твърди, че не е спазил правилата, тъй като му отказали спирачките. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Началникът на КАТ-София Тенчо Тенев заяви, че до края на деня ще стане ясно какви са причините за инцидента, допълва БНР.

Водещи

Най-четени