Седем увеселителни заведения в София провери полицията 31.08 | 14:43

Установени са няколко нарушения

От Елена Кирилова

Седем столични увеселителни заведения са проверени от полицията тази нощ, съобщават от пресцентъра на МВР.

Специализирана полицейска проверка са преминали подложени три стриптийз бара, три нощни клуба и клуб за сексуални услуги.

В операцията са участвали служители на ГДБОП, ГД"Национална полиция", СДВР, КАТ, ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Полицията е проверила за издирвани лица, както и за присъствие на непълнолетни в нощните заведения. Контролирани са касовите апарати и е проверено за нарушения, свързани с трудовото законодателство, продажбата на акцизни стоки без бандерол и злоупотреби по Закона за защита на авторското и сродните му права.

По време на проверката са задържани двама души. Първият заради хулиганство, а вторият, защото бил без документи за самоличност. Съставени са 5 протокола за предупреждение по ЗМВР.

В единия от стриптийз баровете е изготвен протокол от НАП за установена разлика при засичане на касовия апарат с наличността. В друг стриптийз бар е съставен фиш от Агенция "Митници” заради нарушения с акцизни стоки.

Нарушения на Закона за авторското право и сродните му права са установени в нощния клуб, ето защо е бил изготвен протокол.

В хода на операцията е проверен и столичен клуб на ул. "Цар Симеон”, регистриран като масажно студио. В него са установени 4 жени и мъж, които предлагали сексуални услуги срещу заплащане.

Цените били обявени в интернет сайтове и варирали между 100 и 200 лв. На петимата  са съставени протоколи за предупреждение по ЗМВР.

По време на проверката не са открити непълнолетни и издирвани лица, както и наркотични вещества и инкриминирани вещи.

Водещи

Най-четени