Сидеров и свитата му са в полицията 26.10 | 01:59

Мъжът, който нанесе кроше на лидера на "Атака", е задържан

От iNews.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и част от привържениците му бяха доведени в Първо-РПУ.

Част от привържениците на "Атака" обясниха, че Сидеров е отишъл тази вечер в НАТФИЗ, тъй като два дни подред полицията не реагирала на негов сигнал, придружен със снимка на конкретен човек, който посочва за свой нападател.

По-късно обаче напрежението ескалира и лидерът на "Атака" отнесе силно кроше в лицето, при което бе насинено дясното му око.

Станил Станилов, кандидат за общински съветник от "Атака", обясни, че в социалните мрежи е имало специална организация на хора, които са дошли целенасочено в НАТФИЗ, за да се получи конфликт, предаде БТА.

От МВР обясняват хронологията на инцидента: В 21.56 и в 22.10 часа са подадени сигнали на тел. 112 – от охраната на НАТФИЗ и от ректора проф. Любомир Халачев. Поискано е съдействие от полицията поради нахлуването в сградата на група, нарушила автономността на висшето учебно заведение.

Веднага са изпратени патрули от СДВР. При пристигането им на място е установено, че е възникнал скандал между студенти от академията и група депутати от ПП "Атака". Към 23:00 часа напрежението рязко нараства.

Полицията предприема действия в рамките на правомощията си за предотвратяване на допълнителна ескалация на напрежението и възникване на физическа саморазправа между двете група.

Ситуацията е овладяна и групата, нахлула в сградатана НАТФИЗ е изведена от силите на реда. Има задържано лице за изясняване на съпричастността му по чл. 325 от НК . Продължават действията за изясняване на всички обстоятелства по случая.

Водещи

Най-четени