Сидеров се съмнява, че „Хизбула“ стои зад атентата 05.02 | 17:35

ГЕРБ и Плевнелиев изпълняват поръчка на САЩ и Израел?

От Филипа Тодева

ПП Атака не приема тезата, съобщена от вътрешния министър Цветан Цветанов, че организацията "Хизбула" стои зад атентата на летище Сарафово.

Лидерът на партията Волен Сидеров обяви, че в изложенията на вътрешния министър пред Консултативния съвет по национална сигурност не е имало никакви преки доказателства затова.

Според Сидеров по тази причина докладът на Цветанов не бе приет от председателите на нито една парламентарна група извън ГЕРБ.

Лидерът на националистите директно заявил в лицето на президента, министър-председателя и министъра на вътрешните работи, че с това необосновано твърдение вкарват България в опасна игра. Той ги обвинил, че изпълняват политическа поръчка на Тел Авив и Вашингтон, съобщават от партийния пресцентър.

"Известно е, че още в деня на атентата израелският премиер на Нетаняху обвини "Хизбула" за атентата, без да има каквито и да е данни за това. Въпреки че издържа няколко месеца на натиска Израел, накрая българското правителство упрекна и прие тенденциозната, невярна и удобна за Тел Авив теза", коментира той.

Сидеров предупреди първите държавници, че с този ход откриват фронт срещу България и последиците от това са непредвидими.

Водещи

Най-четени