Силистренските полицаи хванаха извършител на няколко телефонни измами 28.01 | 13:12

Задържаният е мъж на 20 години от Шуменско, арестували го заедно с откраднатите пари

От Ивайло Ангелов

Служители на Районното полицейско управление в Силистра заловиха мъж, извършвал телефонни измами. Операцията е проведена в сряда, след като дежурните получили сигнали за извършени цели две телефонни измами. В първия случай около обяд 65-годишна силистренка изтеглила от банка спестяванията си - 3630 лв. и ги поставила под гумата на лек автомобил в района на Дунавския парк в града. Три часа по-късно 82 - годишна жена от силистренското село Айдемир приготвила сумата от 3705 лв., качила се на автобус за Силистра и предала парите на непознат, който я чакал на автобусна спирка в района на болницата. 

Получавайки информация за случаите, ръководството на РПУ - Силистра разпоредило незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в които участие взели максимален брой служители. Извършени са били множество проверки в различни райони на града. Шансът да заловят заподозрения се паднал лично на началниците на РУ - Силистра - главен инспектор Траян Петров и на сектор " Криминална полиция " - главен инспектор Божидар Генчев. Те хванали 20-годишния А.Р. - жител на шуменско село, минути преди да се качи на автобус за Русе. В него била намерена цялата сума от реализираните през деня телефоннин измами. 

Мъжът, който до момента няма регистрирани криминални прояви, е задържан за срок до 24 часа. Установени са данни за съпричастността му към извършените в края на миналата седмица на още 3 телефонни измами в областния град. Продължава работата по изясняване на случая и установяване и на други лица свързани с престъпната дейност. По случая е образувано досъдебно производство .

Водещи

Най-четени