Силният вятър събори дърво в София 17.03 | 16:09

Жълт код за силен вятър е обявен за събота в столицата

От iNews.bg

Дърво падна в столичния парк "Заимов" вследствие на силния вятър в събота следобед, съобщиха читатели на Dariknews.bg. Не се съобщава за пострадали. При падането дървото е ударило паркиран автомобил и е счупило предното му стъкло. 

Жълт код за силен вятър е обявен за събота в София, като предупреждението е за пориви от 15-24 м/с.От Столичната община съобщиха, че екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция” са реагирали на два сигнала за паднали клони и дървета в резултат на силния вятър.Във връзка с обявения жълт код четири екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция” са на терен. 


Властите напомнят на хората да бъдат внимателни при придвижването си на открито и особено в паркове и лесопаркове, както и да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, както и от търговски обекти.Изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на строителните оградите, крановете, скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си, съветват от Столична община.

Водещи

Най-четени