Симеонов: Няма как Бойко да спре Валери (ВИДЕО) 17.08 | 11:29

Дисциплиниращият ефект от акция "Тишина" в Слънчев бряг е налице, смята вицепремиерът

От iNews.bg

"Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по Нова телевизия по повод протестите на собственици и работници в заведенията на Слънчев бряг срещу акция "Тишина".

Припомняме, че по нареждане на ресорния вицепремиер, отговарящ за утризма, държавата инспектира редица заведения в курорта заради шумната музика, като наложи забрани и глоби.

По тази причина пропадна дори и ежегодния голям фестивал за техномузика на плажа на Какао биич.

Симеонов обаче защити мерките си в най-шумния морски курорт. "В бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват. Те продължават да скандализират", изтъкна той.

Той е убеден, че "дисциплиниращият ефект от акцията през почивните дни е налице".

Вицепремиерът беше категоричен, че институциите вършат добра работа. И изтъкна, че само на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки от всякакъв вид.

"Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж", каза той.

"Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Българинът иска да се спазва закона, но самият той да не го спазва. Това е в манталитетът на българина", обобщи Симеонов. 

Водещи

Най-четени