Синдикати и МОН връчват награди на учители 11.05 | 09:53

Най-заслужилите преподаватели и директори ще бъдат отличени днес

От iNews.bg

Днес от 11 часа в "София Хотел Балкан" за двадесет и първа поредна година Синдикатът на българските учители организира Национален конкурс "Учител на годината". В заключителния етап на тазгодишния конкурс са номинирани общо 74 учители и директори, като измежду тях ще бъдат излъчени победителите в десет направления.

По време на церемонията ще бъдат връчени награди на удостоените със званието "Учител на годината" (27 учители и директори) и на носителите на специалната награда на СБУ (47 учители и директори).

На събитието ще присъстват председателят на синдиката на българските учители Янка Такева, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министри на образованието от 2001 до 2017 година, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, изявени научни работници и социални партньори.

Паралелно с това, но на друго събитие, образователното министерство ще връчи традиционните си награди на училищни директори. Отличията им ще предостави заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Наградата на МОН "Св. Иван Рилски" за 2018 г. ще бъде връчена на тържеството, което традиционно се провежда в Рилския манастир.

Водещи

Най-четени