Синчето на селската кметица, което тероризира региона на Марикостиново било с условна присъда 11.07 | 15:20

Лицето Велко Тодоров ще бъде задържано за срок от 72 часа. Спрямо него ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“

От iNews.bg

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, се води разследване за причиняване на телесна повреда, става ясно от съобщение на Апелативната прокуратура.

Припoмняме, че самозабравилото се кметско синче смля от бой съселянин.

С травми по главата и тялото пострадалият е настанен в болница в Сандански, а злосторникът Велко избяга и до вчера с еукриваше, след което се предаде, но в компанията на двама мастити адвокати.

Понастоящем е установено, че около 02,55 ч. на 09.07.2023 г. на ул. "Екзарх Йосиф" в с. Марикостиново, община Петрич, бил нападнат Г.У. Вследствие на нанесения побой на мъжа била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на главата, както и наранявания в областта на лицето и тялото, се казва още в информацията.

В хода на разследването на деянието са били събрани доказателства за виновността на две лица - В.Т. от с. Марикостиново и И.Б. от с. Дрангово.

Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Предстои Районна прокуратура – Благоевград да привлече извършителите на престъплението към наказателна отговорност за престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Лицето В.Т. ще бъде задържано за срок от 72 часа. Спрямо него ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", т.к. деянието е извършено от него в изпитателния срок на условно осъждане по друго дело.

Действията по разследването продължават.

Водещи

Най-четени