Синът на Маргарита Попова станал зам.-шеф в Районната прокуратура 25.07 | 11:09

Засега Николай Попов е и.д. зам.-районен прокурор, очаква се скоростно да го предложат за титуляр

От Диана Цветкова

Синът на вицепрезидента Маргарита Попова – Николай Попов, стана заместник районен прокурор на София, съобщава в-к "Стандарт".

Александър Налбантов го е назначил с вътрешна заповед за изпълняващ длъжността на мястото на излязлата в майчинство негова колега Людмила Николова.

Така синът на Попова вече е един от 7-членния екип заместници на районния прокурор и ще отговаря за разпределението на обвинителите по съдебни дела.

Очаква се кандидатурата на Попов като титуляр за поста да бъде предложена на Висшия съдебен съвет (ВСС) в четвъртък (25 юли). По информация на вестника това щяло да се случи минути преди редовното заседание на кадровиците на съдебната власт.

Подобна точка не е включена в дневния ред на заседанието, но ако такава бъде включена, ще бъде прецедент и ще стане скандал, коментират източници от ВСС. Те обаче са потвърдили, че в районната прокуратура наистина гласят Николай Попов за заместник-шеф.

За бъдещото кариерно развитие на сина на вицепрезидента се зашушука в магистратските среди още миналата година, когато Попова бе все още правосъден министър, а Николай Попов бе все още младши прокурор в Софийска районна прокуратура (СРП).

Николай Попов не е бил открит за коментар, както и шефът му Александър Налбантов. Изданието се е свързало със заместника му Руси Алексиев, който е лаконичен: "И да е така, и да не е така, няма да коментирам. Аз съм юрист и не говоря по слухове".

Водещи

Най-четени