Сириец: Митничари ми задигнаха 7600 евро на летище "София" 02.08 | 13:14

Накарали го да покаже декларираните от него пари и задигнали част от тях

От iNews.bg

Чужденец обвинява български митничари в кражба на голяма сума пари. Сирийският гражданин Джелал Зарки твърди, че при проверка от страна на българските митници са му откраднати почти 8000 евро, предаде бТВ.

Зарки кацнал в София в началото юли с полет от Дубай и декларирал на митницата, че носи в себе си над 20 000 евро.

"Вкараха ме в стая и започнаха да ме питат за чантите ми и за багажа и в един момент ми казват: "Дай ми парите”. Друг служител ми задава въпроси, а междувременно преброиха само няколко банкноти, след което сложиха банкнотите в декларацията и казаха: "Готов си”, разказва сириецът.

Той не е забелязал на митницата как е станала кражбата, но на следващия ден в Разград установил, че липсват 7600 евро. Мъжът показва документ от летището в Дубай, в който е посочена сумата от 23 600 евро. Сириецът е наел адвокат и е подал жалба към митниците.

 

"Не останах с убеждението ,че ще бъде направено пълно и обективно разследване на случая. Освен това подадохме жалба и до Първо районно управление на полицията в София”, коментира адвокатът му Йорданов.

От митниците отговориха, че парите на Зарки са преброени в негово присъствие и той не е имал възражения по време на проверката. Но след като сириецът е подал жалба, изразявайки съмнение в кражба, случаят е предаден за разследване на прокуратурата.

Водещи

Най-четени