След поредния потоп в Пловдив – ядосани търговци ще съдят общината 16.07 | 12:18

Пороят в областта засегна най-силно Клисура

От iNews.bg

Стотици чували с листа са събрани вече в районите на бурята, разразила се вчера следобед в Пловдив. Силната градушка обрули дърветата, листата запушиха шахтите и на много места улиците се превърнаха в канали. Тази сутрин движението е нормализирано, градът се почиства, поне по централните артерии шахтите са със свободен достъп, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Пороят в областта засегна най-силно Клисура и карловското село Розино, където са наводнени над 50 къщи. Кметът на Карлово обяви частично бедствено положение в град Клисура и селата Розино и Слатина. Подбалканският път, минаващ през Розино, тази сутрин е отворен за движение, но чистенето продължава.

В Пловдив тежко било положението в подлеза на аптека "Марица”, където водата вчера се изсипвала като водопад от Главната.

Впрочем търговците там при всеки силен дъжд преминават през същото вече години и така и нищо не се прави.

Шахтите по обновената преди години с декоративни плочки Главна са твърде малки, а нивелацията на улицата води всяка капка дъжд до подлеза, пълен с магазини. Голяма част от стоките вече не става за нищо.

Счупените стъкла пък нараниха трима смелчаци, преминали през половинметровата вълна вчера. Впрочем подлезът е единствената възможна пешеходна връзка, оттук минават много туристи, защото той води потока и от пешеходния мост.

След като общината не прави нищо вече толкова време, търговците днес обмисляха да заведат дело.

Водещи

Най-четени