След пороя идва приятно слънчево време 13.10 | 07:51

Можете да оставите чадъра у дома

От iNews.bg

След проливните дъждове из цялата страна миналия ден вече е време за малко есенно слънце, което да ни върне доброто настроение. Очакват ни няколко слънчеви дни, особено петък и събота.

Тази приятна тенденция обаче започва още днес с умерен вятър. Все пак ще има и райони с не чак толкова благоприятни условия, като например Дунавската равнина и Източна България, където ще има силен запад-северозападен вятър. След обяд той ще отслабва.

Максималните температури ще са предимно между 14 и 19 градуса, за София – около 15 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и до кроя на деня ще стане близко до средното за октомври.

Най-топло ще бъде в Пловдив, където синоптиците предвиждат 19 градуса. Най-студено пък остава във Видин, но с няколко градуса над вчерашните температури. В крайдунавския град се очаква живакът да стигне до 14 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време със силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, а на 2000 метра – около 4 градуса.

Черноморието ще предложи предимно слънчево време с умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 16-18 градуса. а температурата на морската вода – около 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени