След строителите, и снегорините да протестират срещу нас, предложи иронично БСП 17.12 | 14:00

Кирил Добрев изнесе актуални случаи на асфалтиране на пътища с няколкосантиметров сняг по тях

От iNews

БСП разкритикува снегопочистването в страната на извънреден брифинг в партийната централа. Докато говореха, червените придружиха думите си с видеоматериал на непочистени пътища и прокапали метростанции.

"Предлагам всички снегорини да се съберат в София и да стачкуват срещу БСП, след като бъдат приети от АПИ, МС и НС", удари го на ирония Кирил Добрев, визирайки показното на строителите. "И преди да си тръгнат снегорините за провинцията, да си изберат по една софийска улица, да пуснат греблото и тогава да си тръгнат", подкани ги той.

Зам.-председателят на БСП продължи с куриозите и разкри, че в една община вчера асфалтирали при 25 см сняг. Преди дни пък във Велинград полагали асфалт при 5 см снежна покривка. "Щом при 5 см се е получило, защо да не пробват хората и при 25 см, при положение, че 24 часа вали?!", възкликна заместникът на Нинова. "Не ми задавайте обаче въпроса защо тоя път след година и половина ще се напука и защо после пак ще се борим срещу тоя или оня", обобщи той.

Добрев се обърна и към депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод неин пост във Фейсбук на тема почистването на снега.

"Г-жо Атанасова, тези, които строят българските пътища, същите и ги почистват! Тези са същите, на които дадохте 1,3 млрд., за да си приберат техниката", отново визира строителния бранш Добрев. "Не питайте кой чисти, а как са проведени търговете, защото, ако бяха проведени нормално, щяха да спечелят най-добрите и пътищата щяха да са качествени. И почистването нямаше да е на това ниво", заключи Кирил Добрев.

Водещи

Най-четени