Служебният министър "прогони" ръководството на "Пирогов" 17.02 | 16:05

Стоян Миланов подаде оставка заради промените в управлението на болницата

От iNews.bg

Директорът на спешната болница "Пирогов” проф. Стоян Миланов внезапно подаде оставка. В молбата си той пожелал да бъде освободен като изпълнителен директор на дружеството и като национален консултант по спешна медицина.

Причина за решението му стана намесата на служебния здравен министър Илко Семерджиев. Промените, които Семерджиев направи, са смяна на тричленния борд на директорите с петчленен. Той издаде и заповед, задължаваща новия борд да назначи за временно изпълняващ длъжността директор на болницата д-р Асен Балтов.

Всъщност се оказа, че цялото ръководство на "Пирогов" е сменено. Смяната се извършва с протоколно решение на министъра на здравеопазването Илко Семерджиев и е с дата 16.02.2017 г.,  съобщават от здравното заведение. На досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов се прекратяват правомощията.

Със същото решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев определя нов състав на Съвета на директорите: Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев. 

Водещи

Най-четени