Служители на "София - БТ" пак протестират 31.03 | 11:43

"Мафия", "Искаме работа" и "Единство", скандират демонстрантите

От iNews.bg

Десетки се събраха пред сградата на Булгартабак в София. Протестиращите носят знамена на КНСБ и КТ "Подкрепа”, и скандират "Мафия”, предаде БГНЕС.

Около 100-тина души с виолетови жилетки на КНСБ и със знамена на КНСБ и КТ "Подкрепа” и българския флаг дойдоха пред сградата на Булгартабак за втори пореде ден на протест срещу "умишлените действия срещу Булгартабак и съкращаването на 400 души”. Протестиращите скандират "Мафия", "Искаме работа" и "Единство", скандират демонстрантите

Те подчертаха, че от ръководството на предприятието "лъжат, че няма договори за поръчки”. Председателят на Синдиката на българските железници Петър Бунев се присъедини към протестиращите и заяви: "Да знаете, че е много трудно, но ако сте заедно, ще спечелите. Ако сте като един ще спечелите!”.

Работниците поискаха ръководството на Булгартабак да слезе долу при тях и да разговарят, както и среща с основните акционери, а мениджърският състав да подаде оставка.

Към момента движението по бул. "Васил Левски не е спряно, но сред протестиращите се прокрадва идеята да блокират кръстовището с бул. "Патриарх Евтимий” и ул. "Граф Игнатиев”.

Работниците заявиха, че на 6 април ще се съберат на мълчалив протест пред НС.

Водещи

Най-четени