Слънцето пак си отиде! Очаква ни дъждовен уикенд 25.02 | 09:00

Температурите рязко ще се понижат

От iNews.bg

Уикендът започва доста неприятно откъм метеорологична гледна точка и така ще продължи. Рязко спадане на температурите и дъжд ни очаква и в събота, и в неделя. Добрата новина е, че следващата седмица пролетното време отново се завръща.

От северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт в днешния ден. Първоначално в Дунавската равнина, с умерен до силен север-северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде облачно и ще има превалявания от дъжд, по-значителни в Югоизточна България. Към 14:00 часа температурите ще са от 3-4 градуса в североизточните райони до 14-15 градуса в югоизточните, където вятърът все още ще е от юг-югозапад. Вечерта с понижението на температурите по високите полета на Западна България, както и в североизточните райони дъждът ще се примеси със сняг, но вече ще е в процес на спиране.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област и Странджа. До обяд ще духа умерен и силен югозападен вятър, след пладне ще се ориентира от северозапад и с него температурите ще се понижават. Към 14:00 часа на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра – около 1 градус, като в Стара планина и Витоша ще е по-студено.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Сутринта вятърът все още ще е умерен до силен от югозапад, през деня ще се ориентира от северната четвърт, ще отслабне и с него температурите ще се понижават. Към 14:00 часа те ще са от 8 градуса в северните, до 14-15 градуса в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 3-4 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени