Слънчево в четвъртък, с температури до 22° 28.04 | 07:05

На Разпети петък застудява, а на Великден ще вали

От iNews.bg

В четвъртък в страната ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските райони, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 17° и 22°. Това показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се задържи близко до средното за април. 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Максималните температури на въздуха ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, предимно слаб. Максимални температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра ще са около 4°.

Още през нощта срещу петък от запад ще започне заоблачаване. В петък над Западна България ще преобладава облачно време, ще превалява дъжд, дневните температури там ще останат малко по-ниски. По-късно ще превали и над централните райони. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг-югоизток. Към вечерта, отново от запад, ще започне разкъсване и намаление на облачността.

В събота и неделя облачността ще е променлива, по-често значителна, на места ще има и превалявания, предимно слаби. В неделя вятърът от югоизток ще се усили и температурите слабо ще се повишат.

 

В началото на следващата седмица има повишена вероятност да се създадат условия за временно интензивни валежи.

Водещи