Слънчево и топло, привечер от запад започва да вали 05.09 | 08:48

Отново жълт код за опасни температури в 18 области в страната

От iNews.bg

Днес времето ще се задържи слънчево и с високи за сезона температури. След обяд ще бъде горещо. Максималните температури ще достигнат 33 до 38 градуса.Сутринта на места в източните райони ще има ниска слоеста облачност. Ще се появи и слаб до умерен юг-югозападен вятър.

Привечер в северозападните райони ще се заоблачи и ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

По Черноморието ще е слънчево, но в ранните сутрешни часове ще има ниска слоеста облачност. След обяд ще се появи слаб, по северното крайбрежие до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода ще е от 25 градуса на север до 27 на юг. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините също ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността и привечер в западните части на Стара планина краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите части – умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра – 21 градуса.

Заради очакваните жеги в 18 области на страната отново е обявен жълт код за опасно високи температури. Той е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол и Благоевград, Кюстендил, Кърджали.

 

Водещи

Най-четени