Слънчево над почти цялата страна във втория ден на пролетта 21.03 | 08:03

Температурите продължават плавно да се покачват, максималните вече достигат 23 градуса

От iNews.bg

След като през нощта облачността над почти цялата страна значително отслабна, днес времето почти навсякъде ще бъде ясно и слънчево. Временни увеличения на облачността са възможни следобед, но валежи няма да има. Вятърът в много райони също вече ще стихне. Сутринта обаче все още ще бъде хладно. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, в София - около 3. В ранните часове на места около Дунав ще има краткотрайна мъгла. През деня ще се появи слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса. В София се очаква температурата да достигне около 17 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месец март и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по най-високите върхове на Рила и Пирин умерен северозападен вятър, който към края на деня ще се ориентира от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - 6-7.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. В крайбрежните райони обаче ще бъде по-хладно. Максималните температури ще достигнат 11-14 градуса. Тези на морската вода – от 6 до 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Водещи

Най-четени