Слънчево, но на места пак ще има валежи 17.05 | 09:00

Възможни са гръмотевици и градушки, температурите ще са 22-30 градуса

От iNews.bg

Днес още преди обяд в отделни райони, а след обяд и преди полунощ на повече места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Възможни са градушки. По-интензивни ще са явленията в Централна Северна и Североизточна България. Максималните температури ще са между 22 градуса и 27, в югоизточните райони, където вятърът ще е от югозапад – до около 30, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за май.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни превалявания и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра – около 9.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максимални температури на въздуха ще бъде 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 18-20. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Водещи

Най-четени