Софиянски се завръща в СДС 07.12 | 20:10

Той обяви намерението си на празника за рождения ден на сините

От Диана Цветкова

Стефан Софиянски е готов да се върне в СДС. Той обяви намерението си пред bTV на празника за 23-тия рожден ден, който синята партия празнува на фона на разцеплението в редиците ѝ.

Сини партийци отбелязват годишнината от създаването на формацията в НДК.

СДС е създаден на 7 декември 1989 г. в София от няколко организации и възстановени стари партии. Нито един от създателите на СДС сега е в партията – те или са напуснали редиците ѝ, или са вън от активната политика.

В НДК сегашният лидер на сините Емил Кабаиванов заяви, че е горд, че по време на мандата му само 56 души са напуснали СДС, а над 3 хиляди са новоприетите членове.

На фона на годишнината, която партията отбелязва доскорошните ѝ лица – напусналата Надежда Нейнски и изключените от партията Мартин Димитров и Ваньо Шарков, провеждат в Пловдив първа учредителна среща на формацията "Единство".

Официално срещата е с акцент върху малкия и среден бизнес в страната, но очакванията са или да се роди новата партия в дясното политическо пространство, или друг тип организация. Детайлите ще са известни до края на този уикенд.

През октомври Найнски, Шарков и Димитров учредиха националния съюз "Единство" като фракция в рамките на СДС. Тогава обявиха, че съюзът ще излезе с инициативи за обединение на традиционната десница в един политически субект, но това така и не се осъществи.

Водещи

Най-четени