Социолог: Основният проблем на ГЕРБ е изолацията и липса на партньори 26.11 | 13:00

Хартиената коалиция според Боряна Димитрова ще генерира голямо обществено недоволство

От iNews

Политиците предлагат на гражданите свръх доза конфронтация по всички въпроси и едни хомеопатични дози съгласие по нещо малко. Шансовете за излъчване на кабинет са много малки. Това заяви Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНТ.

Според Димитрова влизането от скандал в скандал в контекста на политическия живот у нас създава объркване в обществото, дистанциране и неприязън. Според експерта именно това е причината много хора да се чувстват отблъснати от политиката, гласуването и доверието, че парламентът е способен да отговори на очакванията на обществото.

Димитрова смята, че в момента се наблюдава радикализиране на избирателите на всяка една от политическите сили. По нейни думи налагането на правила по силов начин в последния момент не би довело до нищо добро.

Основният проблем, който стои пред първата политическа сила ГЕРБ-СДС, според Димитрова, е изолацията, в която политическата група е била поставена.

"Дори ГЕРБ да е първа политическа сила, няма достатъчно партньори, с които да сформира правителство. Очевидно е, че Борисов има две цели първо - да изведе ГЕРБ от изолация и второ - да не бъде ГЕРБ пакетирана като партия на статуквото, а като партия, която има легитимна подкрепа от по-широка аудитория", подчерта Димитрова.

Хартиената коалиция според Боряна Димитрова ще генерира голямо обществено недоволство. Това според нея не може да бъде нито стабилното, нито желаното управление.

 

Водещи

Най-четени