Спас/Александър №2 изскочи от Facebook 17.11 | 15:43

Измъквал години наред пари от мъже, представяйки се за закъсала красавица

От iNews.bg

Спас/Александър номер две изскочи от Facebook. Отново чрез измама, но с доста по-различен сценарий, мъжът години наред измъквал пари от доверчиви хора. Според наличната засега информация е успял да прибере около 40 000 лева от 100-тина лековерни българи.

Измамникът е 38-годишният Милен Стойчев. Той е обвинен за крупна онлайн измама. Днес прокуратурата в Бургас даде повече подробности по случая, предаде бТВ.

През април 2014 г. Стойчев създал профил в сайта за запознанства със снимка на млада, красива жена с името Мария Василева. Комуникацията с жертвите обаче бързо се прехвърляла във Facebook. Там измамникът разказвал тъжна история, която карала жертвите сами да помагат с пари.

"Там започва да тече комуникация в посока на това ,че въпросната госпожица е изпаднала в бедстваща ситуация в Гърция, където е при майка си, която гледа възрастни хора, а тя е без пари, отишла е за няколко дни, а се наложило да остане месеци вече, телефонът й е на поправка, и т.н., т.е няма средства", обясни шефът на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов.

За целта им давал банковата сметка на баба си, която се казва по сходен начин – Марийка Василева. След получаването на парите (от 10 до 250 евро) Стойчев прекъсвал комуникацията. Схемата е действала поне до юни тази година.

Проучва се дали не са използвани и други сметки и така "заработеното" от Стойчев да се окаже още повече. Той е подозиран и за други сюжети, измислени с цел печалба. Досъдебното производство срещу измамника е образувано на 15 ноември. От дома му са иззети лаптоп, флашки, бележки от банкомат, карти с банковата сметка и др.

Предстои назначаване на банково-счетоводна експертиза. Разпитани са и опарени от измамната схема. Прокуратурата ще иска постоянен арест за Милен Стойчев, а в съда ще очаква до 8 години лишаване от свобода и конфискация на незаконно придобитото имущество. Профилът на измислената "Мария Василева" все още не е изтрит.

Водещи

Най-четени