Спасителят от АМ "Тракия" вече има работа 10.01 | 14:55

29-годишният Стефан Стойчев помогна на много хора да се измъкнат от катастрофиралия автобус край Пловдив

От Кремена Бедерева

Спасителят от автомагистрала "Тракия" Стефан Стойчев започна работа като шофьор в Община Стара Загора.

Той получи ключовете на служебния автомобил, с който ще обслужва общинската администрация. "Не за него, за нас е чест, че толкова достоен човек прие поканата да се присъедини към колектива на общината", каза старозагорският кмет Живко Тодоров, който го поздрави с първия работен ден.

Стефан е останал без работа, след като е бил съкратен от гръцката фирма, в която е работел като комбайнер.

"Първият работен ден повече беше вълнението, отколкото работата", каза щастлив Стефан Стойчев, който миналата седмица бе обявен и за "Мъж на годината" в традиционната класация на Дарик радио.

iNews припомня, че 29-годишният Стефан от Чирпан през миналото лято помогна на много хора да се измъкнат от катастрофиралия автобус на магистралата близо до Пловдив.

През юни осем души загинаха, а 10 бяха ранени, след като автобусът на фирма "Ентуртранс", пътуващ по линията София - Бургас, се преобърна в движение на магистрала "Тракия" и се самозапали. 50 дни по-късно почина и деветата жертва на катастрофата - 46-годишната Албена Самуилова.

Вероятната причина за катастрофата е скъсване на ръждясал елемент от рамата, към която е била прикрепена предната носеща щанга. Неизправна е била и задната дясна спирачка. Шофьорът е загубил управление над автобуса. Той се опитал да завие надясно, но автобусът тръгнал в обратна посока към мантинелата.

До момента като обвиняеми са привлечени шофьорът на автобуса Светослав Димитров и собственикът на "Ентуртранс" Ениз Ченгел. 43-годишният шофьор бе арестуван, но по-късно бе пуснат под парична гаранция от 1000 лева.

Водещи

Най-четени