Спипаха 10 тона алкохол менте 04.06 | 16:25

Пратката е открита зад пакети от тоалетна хартия

От Теодора Кокаланова

Гранични полицаи и митничари задържаха над 10 тона контрабанден алкохол на ГКПП Кулата, съобщи пресцентърът на МВР. На 2 юни (понеделник) на граничния контролно-пропускателен пункт пристигнал за излизане от страната съмнителен товарен автомобил Mercedes с гръцка регистрация, управляван от гръцки гражданин.

Екипът по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС, предприел проверка на тира поради съмнения в теглото на превозвания по документи товар (тоалетна хартия). Стоката била натоварена в Сандански и съобразно талона на товарния автомобил бил предназначена за гръцка фирма.

При последвалото измерване на кантар на Агенция "Митници" и проверка с рентген e установeно, че товарът е различен от посочения. Извършена била последваща физическа проверка, при която зад "тапа" от пакети тоалетна хартия екипите открили бутилки с алкохол от различни марки без необходимите документи.

Част от бутилките – 12 110 по 700 и 1000 милилитра, били без, а друга – с акцизен бандерол. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Водещи