Спипаха контрабандни цигари за 2 млн. лв. 28.01 | 12:30

254 390 кутии, открити в автоцистерна на ГКПП „Капитан Петко“, идваща от Гърция

От iNews.bg

Митническите служители на ГКПП "Капитан Петко войвода" откриха близо 5,1 милиона къса цигари (254 390 кутии) без акцизен бандерол на стойност близо 2 млн. лв. (1 907 925 лв.), скрити в автоцистерна "Ивеко". Това съобщава на сайта си Агенция "Митници".

На 26 януари служители от мобилна митническа група и Митница-Пловдив са извършили проверка на автоцистерна, управлявана от българския гражданин Петър Х. на влизане в страната от Гърция. При сканирането на автомобила с рентген е било установено несъответствие с декларирания товар – въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари.

Допълнителната щателна митническа проверка е установила, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, е скрит вход към резервоара, а в празния резервоар има тютюневи изделия. Безакцизните цигари са от марките "COOPER" и "R.G.D".

1637736

Водачът на автомобила Петър Х. е задържан от прокурора за 72 часа и е привлечен като обвиняем. Образувано е досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Самите цигари са иззети.

Разследване за контрабанда на цигари в особено големи размери и представляваща особено тежък случай се провежда от разследващ митнически инспектор под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково. Продължават спешните действия по разследването.

Преди три месеца митнически служители на МП Златарево разкриха и задържаха над 2 млн. къса контрабандни цигари, укрити в македонска автоцистерна за втечнен газ, припомнят от митническата администрация.

 

Водещи

Най-четени